PREVIOUS_POST
NEXT_POST

Reciclar és tot un repte

Cristina Gómez cristinagig
20 Aug 2019 BLOG_NUM_COMMENTS

blogs_image_post_detail

Des que sabem tot el que suposa no cuidar el Medi ambient i el que ens hi juguem, podríem dir que ens hem "aplicat" força.

Molta gent a casa seva té un racó amb l'indispensable pel reciclatge. N'hi ha que estem molt mentalitzats i procurem fer un pas més cada dia. Però tot i així, sempre cal anar esbrinant a on i com es reciclen certs objectes cotidians , com els CD's per exemple, els olis, les bombetes, etc..
Doncs bé, fa poc en una paradeta de CD's i DVD's de segona mà, vaig dur-ne uns quants per vendre i el venedor em va dir que els llençava tots al container groc. Quan li vaig comentar que no era el lloc es va sorprendre.

El meu veí llença els tetrabrics i ampolles de plàstic a la brossa de la Resta. I té un restaurant.Així que us podeu fer una idea de la quantitat de residu que va on no ha d'anar .

A les notícies-ara fa uns mesos- vam veure el tap immens de tovalloletes higièniques que es va crear en un desguàs de València.
L'empresa de Telefonia mòbil m'envia CD's amb cada factura, que he hagut d'anul·lar perquè no vull haver d'anar a la deixalleria mòbil.
Vaja, que em sembla tot un repte reciclar bé: Anar a la deixalleria mòbil en els horaris indicats o a la deixalleria petita (quan arribes te'n adones que el que has dut tampoc va allà..)
També vull recalcar que aquí funcionem sempre amb el toc del càstig i no del premi; és a dir, si no d'ús bossa quan vas a comprar, te la cobren. Si no voleu bosses de plàstic, oferiu caixes de cartó o rés, com es fa en altres països.
O doneu diners a canvi (posant màquines expenedores) quan es recicla el vidre. Fa molts anys que aquests sistemes funcionen a llocs d'Europa i aquí seguim pagant per tot el que no fem bé.
Doncs imaginem ara, tota la gent que ni tan sols està conscienciada i li importa tres pitos on va cada cosa... no crec que es parin a esbrinar com ho han de fer i haver de desplaçar-se a tal lloc en tal horari.
Queda molt encara, perquè el desconeixement és bastant generalitzat (jo inclosa)
Déu ser molt complicat gestionar els residus d'una ciutat tan gran, mentalitzar a les persones encara ho és més.
Però tard o d'hora s'haurà de fer tot més fàcil i més a mà de cara a l'usuari o si no, els que no és preocupen pels residus no faran mai aquest esforç.

Publicat a La Vanguardia, el Periódico, Diari de Rubí (cartes del lector)

Publicidad
Publicidad