PREVIOUS_POST
NEXT_POST

La jubilació també pot ser una aventura

Cristina Gómez cristinagig
3 Aug 2019 BLOG_NUM_COMMENTS

blogs_image_post_detail

Heu pensat mai què voleu fer quan arribeu a jubilar-vos? Què o qui us inspira per tal d’aprofitar bé la jubilació?


Jo vaig trobar la meva inspiració en un viatge. En un alberg cutre, bàsic i poc còmode, vaig conèixer a una companya de llitera per uns dies: Tenia 72 anys, era lànguida, àgil i de poques paraules. Vam compartir una estona tot xerrant, i em va explicar que era de Estats Units, de Colorado.
Era vídua i amb fills. Va decidir que no volia quedar-se jugant a cartes amb les amigues i veure el temps passar. Així que va comprar un bitllet d’avió i va fotre el camp. La vaig veure que trucava a la família des d’una cabina telefònica! És a dir, ni tan sols duia un mòbil per estar localitzable?
I doncs,.. Què faria si li passava alguna cosa?
Concretament, em va dir: - si em moro, doncs ja està.. Em moriré on estigui. És tot.
Després d’uns dies, vam seguir rutes diferents però, em va deixar amb molt per pensar.
Amb diferents plantejaments i si estem bé de salut i tenim una mica estalviat, podem anar fins on vulguem. Tot depèn de la nostra inquietud i les nostres ganes és clar.

Volia compartir aquesta anècdota perquè em meravello cada cop que conec gent gran sobretot a l’estranger, que decideixen fer el que no han pogut fer fins ara, ja sigui per falta de temps o altres motius: comprar-se una moto i viatjar, fer rutes amb caravana o pujar muntanyes, si és que estan en forma.
Son decisions que ens poden semblar utòpiques però no ho son tant. Molta gent d’arreu es mou i fa realitat el que sempre ha volgut fer.
És il·lusionant comprovar que si tot va bé, podrem emprendre la nostra aventura.
Com li deia el “amigo de la Caixa al Rubianes : si tu ese dinerito lo metes en la cuenta, tú en los 80 a disfrutar como loco. ” Doncs potser si!

Publicidad
Publicidad